Baklažanai saldžiarūgščiame padaže

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2008.6.24 00:03

Baklažaną supjaustyti juostelėmis ir truputį pamirkyti šaltame vandenyje, apvolioti išplaktame kiaušinio baltyme, šaukšte miltų ir iškepti.

Saldžiarūgštis padažas:
2/3 stiklinės vandens pakaitinti keptuvėje, supilti 0,5 stiklinės cukraus – maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Įpilti 0,5 stiklinės acto ir 1 min. pakaitinti. Sumaišyti 1/3 stiklinės vandens, 2 šaukštus pomidorų pastos, šaukštą sojos padažo ir šaukštą miltų; pilti į keptuvę ir maišant kaitinti, kol padažas pradės tirštėti. Supilti ant baklažanų.


Komentarai (24)

  1. popas says:

    O cukrų paprastą baltą naudoji? Ir koks actas? Ta prasme vyno ar ryžių? :)

  2. Anonymous says:

    Pabandes

    Valgiau viena karta toki dalyka HBH ir man patiko.Vis galvojau kaip padaro ta padaza.
    Atradau sita puslapi ir ryzausi pasidaryti pats ir pavaisint seimyna, nes baklazanu niekad anksciau nevartojom.
    Bet pagal recepta nesupratau kaip cia su tom sezamo seklom…
    zmona pasake, bet pats buciau nesuprates, kas cia yra. Kada tiksliai jas reikia deti? nepaprastai skanu. Aciu. Gaminsiu dabar as namuose maista.

  3. Anonymous says:

    Pabandęs

    o gal dar kokių patarimėlių dėl baklažanų turite? Turiu omeny receptus. Labai skanu, neriebu, pikantiška ir kas svarbiausia – neįtikėtinai greit pasidaro. Geriausios kloties, lauksiu naujš receptų.

  4. Anonymous says:

    ačiū

    Apsiėjau be sojų padažo, bet regis gavosi ir taip. Ačiū!

    Paulius

  5. Anonymous says:

    Vienas mėgstamiausių kiniškų patiekalų. Būtinai gaminsiu :) ) Iškilo klausimas, kaip kepti baklažanus? Aliejuje? Juk jie linkę jį sugerti, o kinų restoranuose jie tikrai nebūna riebūs….

  6. Anonymous says:

    Ačiū labai už tokį greitą atsakymą :) Dar vienas klausimas iškilo, gal galėtum patarti ko dėti ar ko nedėti, kad padažas būtų ne saldžiarūgštis, o toks švelniai aštrus, kaip kinų restoranuose? :) )

  7. Anonymous says:

    Labai, labai ačiū :)

  8. Anonymous says:

    Great failure…

    varvinom seile ziuredami i nuotrauka, zinojau kad skanu nes buvau ne karta ragaves kinieciu restorane, bet….
    Galiausiai viskas nukeliavo i klozeta Nepavyko mums kazkas… Padazas pasirode siek tiek per aitrus nors acto dejom perpus maziau negu rekomenduota.. Baklazanas kazkaip kreivai issikepe ir spalva panasesne i sh… o ne i nuotrauka. Zodziu grazinkit pinigus arba susitiksim teisme! Zhulikai vagys :D:D:D

    O jei rimtai tai visi receptai atrodo labai skaniai, pabandysim dar kazka bet bijom vel susimaut :)

    • indre says:

      Re: Great failure…

      Nu graziausiai…. Kaip gi cia taip…. :/
      Man tai neteko dar nieko i klozeta ispilt. Kazkaip visai gerai viskas gaudavosi. Su baklazanais, tiesa sakant, apskritai sudetinga. Bet kad sitaip baisiai nepavyktu – tai tikrai nebuvo.
      O siaip rekomenduociau pabandyti japonisku patiekalu – jie visi nesunkiai pagaminami ir tikrai skanus Neisivaizduoju, kad galetu kas nepavykt…

  9. Anonymous says:

    O man nesigavo. Ar tikrai reikia pirmiausia kiaušinio baltyme apvolioti, o paskui miltuose, ne atvirkškčiai? Ir dar: kiaušinio baltymas tik vos išplaktas, ar iki standžių putų išplaktas? :) Atleiskit man už tokius gal ir kvailus klausimus, bet tikrai nežinau :) :):)

  10. julija says:

    nerealiai skanu, išėjo puikiai;) DĖKUI:)

  11. lama says:

    Labai skanu ir gerai gavosi
    o padazas tai toks pats kaip pas kieniecius ant vistos pila :) Tai va kodel jis skirtingom dienom skirtingas budavo – vienas virejas daugiau acto ipila, kitas maziau….. :)

Parašykite komentarą