Beprotiškai fantastiški šokoladiniai keksiukai su Ricotta sūriu ir šokolado gabalėliais

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2009.5.22 15:23

Nedideliame inde sumaišyti 1 indeli Ricotta sūrio, 2 šiek tiek paplaktus didelius kiaušinius, 1 1/3 puodelio pieno, 1 šaukštelį vanilės ekstrakto, 60 gramų išlydyto ir ataušinto sviesto.
Kitame inde sumaišyti 2 puodelius miltų, 1 1/4 puodelio cukraus, 2 šaukštelius kepimo miltelių, pusę šaukštelio druskos, 2/3 puodelio sijotų kakavos miltelių. Sumaišyti su sūrio mišiniu ir įmaišyti vieną puodelį šokolado gabaliukų.
Man gavosi 24 pasakiško skonio keksiukai.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.


www.joyofbaking.com


Komentarai (11)

  1. Anonymous says:

    O galima būtų tikslesnį svori Ricottos sūrio? Indelis-tai kiek čia gramų?
    Ar tikrai reikia tiek daug cukraus?
    Kokia talpa puodelio? Gal kaip stiklinės-200 ml?

    • indre says:

      Sūrio indukai, rodos, po 250 buna, jei gerai pamenu. Cukraus – taip, tiek ir reikia :) O “puodelis” čia – 237 ml, amerikoniškas matavimas.

  2. Anonymous says:

    Šiandien bandau šiuos keksiukus daryt, ačiū už receptą :) Tešlos tiek daug gavos, kad iš likusios visą keksą darau :D Manau bus skanu, nes bent jau tešla tai labai skaniai kvepia ir atrodo.

    • indre says:

      Na, ir kaip pavyko? :)
      Aš kažkada svečiams kepiau, tai nespėjau suktis – kol viena skarda kepa, pirmąją jau baigia suvalgyt :)))

      • dacotah says:

        Du kartus kepiau keksiukus pagal si recepta. Pirma karta gaminau juos laikydamasi recepto duotu dydziu. Keksiukai nors ir gavosi “slapi”, bet man buvo per saldus, per riebus ir burnoje jautesi per daug sokolado. Taigi, nelabai man jie patiko.
        Siandien gaminau antra karta. Improvizavau: dejau maziau cukraus, vietoj sviesto, idejau obuoliu tyreles (80g) ir zenkliai sumazinau kakavos milteliu.
        Si karta valgeme keksiukus pasigardziuodami :)

  3. Anonymous says:

    Na čia aš iš liepos devintos komentaro. :D Tai va, turiu pasakyt, kad šitie keksiukai gaunasi NUOSTABŪS. Ačiūūūūū už receptą!

  4. Evelina says:

    Man kažkodėl normaliai abi dalys nesusimaišė, atrodė, kad per daug miltų, tai teko pridėt pieno, kad susimaišytų. Žiūrėsiu, kas gausis…kepa dabar :)

  5. neferteete says:

    o vaniles ekstrakta galima pakeisti vaniliniu cukrumi? Jei taip, tai kiek cukraus reiketu?

    • Indrė says:

      Gal tiesiog nedėkite to ekstrakto tada ir tiek. Arba jei norisi – galima vietoj paprasto cukraus įdėti porą šaukštelių vanilinio… dėl kvapo.

Parašykite komentarą