Gimtadienis

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.11.18 19:58

Na štai – atėjo ir praėjo :)

Vaišės… hmmm… subalansuotos nėščioms moterims – daug rūgštumo buvo :D Kam aktualu – turėtų patikti :)

Užkandžiai

mamos miršainė, sumuštinukai su sardinių paštetu, sumuštinukai su lašiša ir sumuštinukai su kaimiška dešra bei agurkėliais

Mamos mišrainė

cituoju: “vienas ketvirtis rūkytos vištos, 2 dideli balti ridikai, kokie 2 dideli cibuliai. Cibulius pakept, sutarkuot ridikus, vištą supjaustyt ir majonezas su sojos padažu” :)

Sardinių paštetas

“Blenderyje” sumalti iki pašteto konsistencijos:

skardinę koservuotų sardinių aliejuje (apie 250; aliejų nuvarvinti)

125 gr minkšto sviesto

125 gr maskarponės ar kokio kito panašaus sūrio

3 šaukštus citrinos sulčių

pipirų

Karštas patiekalas

jei taip galima pavadinti…  :) Fondiu. Iš jautienos, kiaulienos ir vištienos. Su trimis padažais.

Kario padažas

5 šaukštai majonezo, šaukštelis kario miltelių, žiupsnelis cukraus, druskos

Česnakinis padažas

3 šaukštai grietinės, 2 šaukštai majonezo, 2 sutrintos česnako skiltelės, druskos

Krienų padažas

3 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, šaukštas krienų, šaukštas citrinų sulčių, druskos, maltų baltųjų pipirų

Gimtadienio tortas

irgi jei galima taip pavadinti :) o šiaip – Kreminis kokoso, vyšnių ir laimų pyragas :)

Reikės:

100 gr sviesto

200 gr kokosinių sausainių

284 ml plakamosios grietinėlės

150 ml saldinto kondensuoto pieno

4 laimų sulčių ir tarkuotos žievelės (patikėkit, toks kiekis tinka tik nėščioms moterims. Jei jūs nepriklausote šiai grupei – geroooookai pamažinkit :) )

6 šaukštelių konservuotų vyšnių

Ištirpinti sviestą, sudėti sutrupintus sausainius, išmaišyti ir iškloti gauta mase skardos dugną ir šonus. Dėti į šaldytuvą 20 minučių.

Grietinėlę iki purumo išplakti su kondensuotu pienu, laimo sultimis ir žievele. Pilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių. Į skirtingas vietas po šaukštelį sudėti vyšnias ir pagaliuku padaryti ornamentus pyrago viršuje. Laikyti šaldytuve mažiausiai valandą.


Nėra komentarų

Parašykite komentarą