Kalėdiniai meduoliai

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.12.16 17:10

200 gr medaus

200 gr rudojo cukraus

100 gr margarino

2 kiaušinių

500 gr miltų

šaukštelio kepimo miltelių

šaukštelio meduolių prieskonių mišinio

Medų, cukrų, margariną šildyti ant silpnos ugnies kol suskystės, atvėsinti, įmušti kiaušinius ir išplakti. Į masę po šaukštą berti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir sukti kol sutirštės, suberti prieskonius ir likusius miltus, gerai išmaišyti, išminkyti. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos, formelėmis išspausti meduolius.

Skarda iškloti kepimo popieriumi, dėti meduolius ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš kočiojau kažkur 3 mm storumo, tai 15min kepimo užteko per akis. Atvėsintus meduolius, jei norisi,  galima aptepti glajumi.

Labai skanūs ir kvepiantys, kepu jau trečioms Kalėdoms :)

Kalėdiniai meduoliai

Jaukių ir šiltų visiems švenčių!!!


Komentarai (2)

  1. Dalia says:

    Tikrai kvapnūs, skanūs meduoliukai :) Tik man gavosi kiek kietoki, bet kaip ir sakei, gal dar suminkštės :)

    • indre says:

      Na, ar suminkštėjo iki švenčių? Aš kepiau savaite anksčiau, tai maniškiai suminkštėjo :) mmm…. dabar kaip tik su pienu valgau, kurie liko po švenčių :)

Parašykite komentarą