Katsika kokkinisth – Graikiškas ožkienos troškinys

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.29 23:13

Ar esate ragavę ožkienos? Tikras maistas ir vėl mane sugundė savo pasiūlymu :) Šį kartą ne tokiu ekstremaliu, bet vis tiek man ir, manau, daugeliui visų mūsų – tai pakankama egzotika. Taigis… turiu šaldytuve pusę ožiuko, iš kurios išeis kokie 4 patiekalai. Pirmasis – jūsų dėmesiui jau šį vakarą. Labai labai skanus troškinukas su raudonu padažu, makaronais ir ožkos sūriu. (Ačiū Aistei už pagalbą ieškant ir verčiant receptą iš graikų kalbos :) )
Reikės:
1 kg ožkienos
1 kg pomidorų
1 susmulkinto svogūno
1 puodelio vyno
makaronų (galima spagečių, ar kokių stambesnių, ar šiaip kokių turite ar mėgstate)
0,5 puodelio alyvuogių aliejaus
poros lauro lapelių
druskos, pipirų ir cinamono – pagal skonį
ožkos sūrio

Mėsytę supjaustyti pageidaujamo dydžio gabalais, dėti į verdantį vandenį ir virti 1 valandą. Išvirus išgriebti, susidariusį sultinį nukošti ir jame vėliau (baigiant troškinti troškinį) išvirti makaronus.  Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus. Kai gražiai pagels, sudėti ir truputį pakepinti mėsytę. Užpilti vynu (naudojau raudoną, pusiau saldų). Viską perpilti į puodą, kuriame virs troškinys, supilti blenderiu sutrintus pomidorus, sudėti prieskonius ir palikti troškintis dar 1 valandą. Makaronus išvirti sultinyje, dėti į lėkštę. Dėti troškinio ir pabarstyti trupintu ožkos sūriu.

Labai labai skanu. O mėsytė tokia minkšta ir trapi, tiesiog burnoje tirpstanti…. Dar niekad nieko panašaus nebuvau valgiusi!


Komentarai (7)

  1. Zita Grigienė says:

    Ryt ketinu paragauti :)

  2. Živilė says:

    Turėjau galimybę paragauti ožkienos, bet psichologinis barjeras neleido – negalėjau valgyti to, paskui ką mano sūnus bėgiojo ir žaidė. Na dar ir paruošimo būdas man nebuvo priimtinas, tai ir likau tą vakarą nevalgius :))

    • Zlab says:

      Man mama irgi sakydavo – nežaisk su maistu :)

      Jei rimtai, tai mums, miesčionims, visada yra skirtumas tarp to kas laksto ir kas sudėta mėsos skyriuje.

  3. Kefalonija says:

    Turejau galimybe paragauti ir ja nedvejodama pasinaudojau. Mesa labai minksta, nepalyginsi nei su kiauliena, nei su jautiena. Ir nors ozkiena valgau gal tik trecia karta gvenime, anokia cia egzotika. Tiesiog musuose nepopuliaru.

  4. Zita Grigienė says:

    Pagaliau paragavau. Originaliai sutaisyta! Mėsytė tikrai minkšta. Cinamono gal ir daugiau galėjo būti… nežinau. Vynas aišku tiko…:) bet labiausiai matyt čia tiko ožkos sūris!!! Viskas kartu – nepaprastas derinys!
    Aš manau, kad egzotika… Juk net receptų ožkienai gaminti nelabai yra…

  5. Agne says:

    Miela Indre, aciu jums uz idejas. Kai tevai man atidave visa oziuka, neisivaizdavau, ka su juo daryt, nes esu is tu vireju, kurios megsta kartoti, o ne improvizuoti. taigi isbandziau visus keturis ozkienos patiekalus, kuriuos radau jusu tinklapyje. apskritai lietuviu kalba ozkienos recpetu radau labai labai mazai. man labai patiko jusu receptas su pomidorais, o sriuba ir sonkauliukai didelio ispudzio nepadare. taciau sitas troskinys isties fantastiskas, galetu buti ir geriausio retorano meniu. skonio neimanoma nupasakoti, jis isties nerealus… nera nei vieno nereikalingo ingrediento, kiekvienas suteikia savo subtilu atspalvi. as drisciau paraginti visus isbandyti, nes cia nera jokios egzotikos, o tiesiog idealiai sutaisyta rafinuotam lietuviskam skoniui. sekmes jums ir laukiam nauju receptu :) linkejimai

    • Indrė says:

      Ačiū, Agne :) Džiaugiuosi, kad išbandėte ir patiko. Ir dėkui už palinkėjimus… Deja, dabar visą mano laiką atima dukrytės. Aišku, tai nereiškia, kad nieko negaminu, bet – nieko ypatingo, nieko verto pakliūti į dienoraštį. O jei ir pagaminu ką nors įdomesnio, nebeužtenka laiko prisėsti sutvarkyti nuotraukas ir parašyti… Tikiuosi, kad kol kas atrasite vertų dėmesio receptų ir tarp anksčiau publikuotų.

Parašykite komentarą