Ožkiena su pomidorais, kepta orkaitėje

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.30 20:41

Fantastiško skonio patiekalas! Labai rekomenduoju! Ir, manau, su tuo sutiks visi ragavę :)

Reikės:

2 ožiuko kojų (arba 1-1,5 kg ožkienos, supjaustytos dideliais gabalais)
1 kg prinokusių pomidorų
3/4 puodelio alyvuogių aliejaus
poros šaukštų rupios jūros druskos
pipirų pagal skonį

https://bioveliss-tabs.com/Kojas sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu, suberti druską ir virti 30 min. (sultinio neišpilti – jo dar prireiks). Išgreibti, dėti į kepimo skardą, pabarstyti pipirais, apdėlioti pomidorų griežinėliais (juos irgi pabarstyti pipirais ir šiek tiek druska), apšlakstyti aliejumi. Į skardą įpilti 2 puodelius mėsos nuoviro. Kepti apie valandą 180-190 laipsnių orkaitėje. Prieš išimdami, patikrinkite, ar mėsa gerai iškepusi – jei koks senesnis ožys, tai gali ir ilgiau prireikti kepti. Mums – užteko sočiai. Viskas! Neprarykit liežuvio! :)

P.S. likusį sultinuką naudosime sriubai.

Ožkiena su pomidorais 1 Ožkiena su pomidorais 2
Kankusta Duo
Poznejte novou metodu...
https://kankusta-duo.com/cz/

Komentarai (2)

  1. Zita Grigienė says:

    Mėsytė minkštutė, kvapni, tirpsta burnoje. Neprisimenu, kada tokios esu ragavusi :) Labai vykęs receptas!!! Puikios proporcijos pipirų ir druskos. Net pomidorai, kurie man nepaktidavo (kepti) dabar su malonumu suvalgiau. Tikrai košerinis maistas :)

  2. Kefalonija says:

    Uzskaitau sita patiekala :)

Parašykite komentarą