Jaučio džiaugsmai (2)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.24 11:55

Na, štai – mūsų visų džiaugsmui ( :) ) – antroji jaučio džiaugsmų dalis :) Šį kartą gaminsime apvaliuosius :)

Reikės:

2 jaučio sėklidžių

2 šaukštų baltojo vyno acto

šaukštelio druskos

riekės svogūno

lauro lapo

1 kiaušinio (išplakto su šaukšteliu vandens)

pusės puodelio džiūvėsėlių

pusės šaukštelio druskos

ketvirčio šaukštelio maltų kajeno pipirų

ketvirčio šaukštelio čiobrelio

aliejaus kepimui (0,5 cm keptuvės)

citrinos

Nuo sėklidžių nulupti apvalkalus (visus :) aš kažkaip išsidūriau, nulupau vieną sluoksnį ir patenkinta įmečiau į puodą virti. Bet tiesą sakant, nieko blogo ir taip, nes po kokios minutės jos pačios išsinėrė iš visų nereikalingų sluoksnių). Puode užvirti vandenį su actu, druska, svogūnu ir lauro lapu. Sudėti sėklides ir virti 10 minučių, išgreibti ir nusausinti. Supjaustyti pusės cm storio riekelėmis. Džiūvėsėlius sumaišyti su prieskoniais, kiaušinį išplakti su vandeniu. Aliejų įkaitinti iki 180 laipsnių (kol pasidarys “gyvas”). Mirkyti riekeles į kiaušinio plakinį, volioti džiūvėsėliuose ir apkepti iš abiejų pusių. Patiekti iš karto su citrinos skiltelėmis.

Skanaus :)

pagal www.food.com

Jaučio džiaugsmai (1)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.23 09:53

Nesugalvoju, nė kaip čia pradėti šitą įrašą… :)

Žodžiu, kaip jau žinote, esu “Tikro maisto” gerbėja. Dažnai perku iš jų produktus savo kiniškiems ir japoniškiems patiekalams. O jie, šelmiai, įviliojo mane į pinkles – pasiūlė tokį dalyką, kurio nesugebėjau atsisakyti :) Na, juk ne kiekvieną dieną pasitaiko nemokamai gauti ką tik paskersto ekologiškai auginto jaučio lytinius organus, ar ne? :)

Taigi, šiandien dalinuosi pirmojo patiekalo receptu (o kaip suprantate iš pavadinimo – ne vienintelio) :)

Reikės:

400 gramų jaučio ilgojo džiaugsmo :)
3 šaukštų aliejaus
1 didelio smullkinto svogūno
2 smulkintų česnako skiltelių
1 šaukštelio šviežiai sugrūstų kalendros grūdelio
1 šaukštelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Pagrindinį ingredientą švariai nuplauti. Iki pusės įpjauti peiliu išilgai ir labai labai gerai išplauti iš vidaus. Dėti į puodą, užpilti vandeniu ir užvirinti. Nugraibyti putas ir virti apie 10 minučių, paskui vandenį nupilti. Nusausinti ir supjaustyti riekelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, česnaką ir kalendrą ir pakepinti kol svogūnas gražiai pagels. Sudėti mėsą ir dar kelias minutes pakepinti. Perkelti viską į puodą, įberti druskos, pipirų ir vandens tiek, kad viską apsemntų. Užvirti, sumažinti ugnį ir troškinti apie 2 valandas, retkarčiais pamaišant ir įpilant vandens, jei trūksta.

Gero apetito! :)

pagal www.bertc.com

 

P.S. Nors daugelio toks patiekalas laikomas afrodiziaku ir noriai valgomas, mano vyras sutiko paragauti tik vieną kąsnelį. Sakė: “Skoniui priekaištų neturiu, bet iš vyriško solidarumo daugiau nevalgysiu”. :)

Gimtadienio tortas (sluoksniuotas medaus tortas)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.26 23:38

Reikės:

Tešlai:

3 kiaušinių

3 didelių šaukstų medaus

100 gr kepinių margarino,

1 puodelio cukraus

3 šaukstelių sodos (nugesintos actu)

5 puodelių miltų (po to minkant žiūrėti pagal tešlą ir pridėti, jei trūksta)

Į puodą su verdančiu vandeniu įstatyti dubenį ir jame ištirpinti margariną. Įmaišyti medų ir cukrų. Iškėlus iš puodo šiek tiek masę pravėsinti ir įmušti kiaušinius, supilti nugesintą sodą, gerai išmaišyti. Po truputį supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi nelipti prie rankų ir pastatyta ant stalo nekeisti formos.  Tešlą padalyti į norimą kiekį lygių dalių (aš dalinau į 10 ir kočiojau 28 cm skersmens blynus) ir iškočioti (geriausia kočioti šiltą). Apipjaustyti kraštelius galima prieš kepant (nepamiršti kad reikės trupinukų tortui apibarstyti!) arba tik ištraukus iš orkaitės. Kepti 250 laipsnių orkaitėje apie 5 min.

Kremui:

1800 ml 36 % riebumo grietinėlės (pvz., Žemaitijos pieno)

1 puodelio cukraus (ar kiek mažiau – pagal skonį)

citrinos sulčių pagal skonį

Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu kartu su cukrumi ir citrinos sultimis iki standžios masės. Negailint tepti iškeptus lakštus, torto viršų ir šonus. Susimalti trupinukus ir atlikusių kraštelių, apibarstyti jais torto viršų ir šonus. Papuošti pagal norus ir fantaziją.

pagal SM

Picos – veidukai

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.26 19:29

Reikės:

sluoksniuotos bemielės tešlos

pomidorų padažo

raudonojo svogūno

pusės mažosios cukinijos

rūkytos dešros

pieniškų dešrelių

mocarelos sūrio

raudonos ir žalios paprikos

alyvuogių

Tešlą supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais, dėti į skardą. Kiekvieną gabalėlį aptepti pomidorų padažu. Keptuvėje įkaitinši šaukštą aliejaus ir porą minučių pakepinti labai smulkiai supjaustytą svogūną, sudėti tarkuotą cukiniją ir kepti, koj suminkštės ir pasidarys auksinė, paskaninti druska, patinkančiais prieskoniais. Masę po lygiai padalinti ir užtepti ant kiekvieno tešlos gabalėlio. Pabarstyti tarkuotu mocarelos sūriu ir dėlioti veidukus iš riekutėmis pjaustytos dešros, dešrelių, alyvuogių, juostelėmis pjaustytos paprikos. Iškepti. Mėgautis :)

Morkų ir ananasų keksai

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.26 19:18

Reikės:

po 100 gr baltų ir rupių kvietinių miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

3/4 šaukštelio sodos

1,5 šaukštelio malto cinamono

0,5 šaukštelio druskos

200 ml aliejaus

90 gr cukraus pudros

2 kiaušinių

120 gr smulkiai sutarkuotų morkų

225 gr trintų konservuotų ananasų su puse skysčio

100 gr razinų

Sumaišyti birius produktus (išskyrus cukrų) viename dubenyje. Aliejų, cukrų ir kiaušinius gerai išplakti, sudėti morkas, ananasus ir razinas. Palaipsniui įmaišyti miltų mišinį. Išpilstyti masę į keksų formeles ir kepti 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

pagal Annabel Karmel

Sumuštinių gyvatėlė

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.26 19:03

Reikės:

Apvalių sumuštinių bandelių arba nesaldžių didelių riestainių – kiekvieną padalinti į dvi dalis ir perpjauti per pusę, kad gautųsi pusmėnuliai.

Kiaušinių užtepui:

2-3 kietai virti kiaušiniai

3 šaukštai majonezo

1 šaukštas išspaustų česnakų

druskos, pipirų

Vištienos užtepui:

1 rūkytos vištos šlaunelės

50 gr sviesto

2 šaukštai majonezo

pipirų, smulkintų krapų

Papuošimui: alyvuogių, paprikos, pomidoriukų, agurko… ar bet ko pagal jūsų skonį.

Užtepus paruošti maisto smulkintuvu, tepti ant riekelių ir išdėlioti kaip išsirangiusą gyvačiukę. Papuošti.

Pagal Annabel Karmel ir “Mažasis virėjas”

Blauzdelės keptos grilyje

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.26 18:41

Reikės:

16 vištos blauzdelių

2 šaukštų sauso šerio

2 šaukštų vyno acto

2 šaukštų alyvų aliejaus

druskos ir šviežiai maltų pipirų

0,5 puodelio apelsinų sulčių

2 šaukštų sojos padažo

2 šaukštų medaus

1 šaukšto citrinos sulčių

2 susmulkintų imbiero riekučių

0,5 puodelio čili padažo (kadangi kepiau dukrytės gimtadieniui, šio padažo nenaudojau, kad nebūtų per aštru).

Viską, išskyrus čili padažą, sumaišyti ir uždengus padėti į šaldytuvą marinuotis. Geriausia – iš vakaro. Išimti blauzdeles iš marinato ir kepti grilyje 25 minutes pavartant ir pašlakstant čili padažu.

Skanaus!

Trupininis varškės pyragas su vaisiais

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.24 15:51

Reikės:

150 gr sviesto
150 gr cukraus
0,5 šaukstelio malto cinamono
1 šaukstelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynio
300 gr miltų

400 gr konservuotų persikų
80 gr sviesto arba margarino,
100 gr cukraus
3 kiaušinių
2 šaukstų manų kruopų
500 gr varškės
vanilinio cukraus

Į išlydytą ir atvėsintą sviestą dėti cukrų, cinamoną ir vanilnį cukrų, įmaišyti trynį ir miltus. Gautą masę trupinti tarp pirštų, kol visa pavirs trupinukais. 2/3 trupinių suberti i popieriumi išklotą skardą, šiek tiek paspausti ir kepti 10 min. 200 laipsnių orkaiteje. Kol kepa, supjaustyti gabalėliais persikus, atskirti baltymus nuo trynių. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, varškę, manų kruopas, vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, sukrėsti į varškę ir lengvai išmaisyti. Tuomet ant iškeptos tešlos pagrindo užtepti pusę varškės įdaro, sudėlioti vaisius, užpilti likusią varškės masę. Išlyginti ir užbarstyti likusius tešlos trupinius. Kepti 40 min. 200 laipsnių orkaiteje. Iškepusį pyragą dar galima apibarstyti cukraus pudra.

Receptą nusižiūrėjau Kokone

Kiauliena su graikiškais riešutais

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.23 17:58

Reikės:

0,5 puodelio graikiškų riešutų

225 gr liesos kiaulienos

2 šaukštų miltų

2 šaukštų rudojo cukraus

2 šaukštų sojos padažo

aliejaus gruzdinimui

Riešutus porai minučių užpilti verdančiu vandeniu, nusausinti. Mėsą supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su miltais, cukrum ir šaukštu sojos.  Įkaitinti keptuvėje aliejų ir sudėjus mėsą gruzdinti kol bus iškepusi ir gražiai rusva. Išimti iš keptuvės ir nusausinti. Keptuvėje pakaitinti šaukštą aliejaus ir apkepinti riešutus kol taps auksiniai, sudėti mėsą, apšlakstyti likusiu šaukštu sojos padažo ir maišant dar minutėlę pakepinti.

Labai skanu!

Vištienos file su majonezu

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.7 20:53

Šiaip pagal receptą tai čia turėjo būti file, supjaustyta maždaug poros kąsnių gabalėliais. Bet aš turėjau tik šlaunelių, tad pamaniau, kad tiks ir jos. Tiko :)

Reikės:

4 mažų file gabalėlių

0,5 šaukštelio sojos padažo

trupučio išspausto česnako

2 šaukštų majonezo

4 šaukštų tarkuoto Parmezano sūrio

Mėsą 2-3 minutes pamarinuoti su soja ir česnaku. Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi ir sudėti mėsos gabalėlius, po lygiai užtepti majonezo ir užbarstyti sūrio. Dėti į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 8 minutes. Na, jei imsite šlauneles, kaip aš, tai reiks visko atitinkamai daugiau ir kepti ilgiau…

Skanaus :)