Pastitsio

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.5.8 17:42

Mėsos padažui:
1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas
2 susmulkintos česnako skiltelės
500 gr. jautienos (arba jautienos ir kiaulienos) faršo
1 skardinė (400 gr.) konservuotų smulkintų pomidorų
8 šaukšteliai smulkintų juodų alyvuogių
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
1/2 šaukštelio džiovinto oregano (aš pakeičiau šviežio baziliko lapeliais)
1 lauro lapas
1/4 puodelio raudonojo vyno
1/2 cinamono lazdelės

Pasta:
250-300 gr makaronų
šaukštas ištirpinto sviesto
1 puodelis pieno
1 išplaktas kiaušinis
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio

Bechamel padažui:
3 šaukštai sviesto
8 šaukšteliai miltų
2 puodeliai pieno
1/4 šaukštelio druskos
1/16 šaukštelio pipirų
1/8 šaukštelio muskato riešuto
2 kiaušiniai
150 gr tarkuoto parmezano sūrio, padalinto į tris dalis.

Paruošimas:

Mėsos padažui: aliejuje pakepinti svogūną, sudėti česnaką ir mėsą ir kepti pamaišant kol parusvės; sudėti likusius produktus, išmaišyti ir uždengus troškinti apie pusę valandos vis pamaišant; atvėsinti ir išimti lauro lapą bei cinamono lazdelę.

Makaronus išvirti sūdytame vandenyje, nusunkti ir supilti į dubenį; supilti sviestą, pieną, kiaušinį, sūrį ir išmaišyti.

Bešamelio padažui keptuvėlėje ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus ir porą minučių pakaitinti maišant; pamažu supilti pieną ir maišyti kol sutirštės; sumažinti liepsną ir suberti druską, pipirus bei muskato riešutą; nukelti nuo ugnies. Dubenyje išplakti kiaušinius iš pamažu supilti karštą padažą nuolat maišant kad nesutrauktų kiaušinių.

Į riebalais išteptą kepimo skardą sukrėsti ir tolygiai paskirstyti pusę makaronų masės, ją gražiai apkloti mėsos padažu ir apibarstyti trečdaliu tarkuoto sūrio, kloti likusius makaronus, barstyti sūriu, tolygiai apipilti bešamelio padažu ir apibarstyti likusiu trečdaliu sūrio.

Kepti maždaug 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje kol bešamelio padažas sutirštės, o viršus taps gelsvai rudas. Iškepus palikti pastovėti orkaitėje dar apie 20 minučių.

Skanaus!!!

pagal www.recipezaar.com


Komentarai (4)

  1. popas says:

    Labai sudėtinga versija :) Ir nebuvau matęs, kad į bešamelį kiaušinį deda. O kam kiaušinis ir į bešamelį ir į makaronus?

    • indre says:

      Na, manau tam, kad geriau sukabintų. Iškepus toks visai nebyrantis pyragas gaunasi, o jei be kiaušinių gal kitaip būtų… taip manau :) O dėl sudėtingumo tai – gal taip paskaičius atrodo, bet va kai padariau, tai kažkaip visai neatrodo, kad buvo sudėtingai :)))

  2. Anonymous says:

    O kokius makaronus geriausia imti?

Parašykite komentarą