Pats skaniausias jautienos šonkaulių troškinys – su imbieru ir cinamonu

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.5.30 20:48

1.4 kg jautienos šonkaulių
2 smulkinti svogūnai
3 smulkintos česnako skiltelės
1 šaukštas smulkinto šviežio imbiero arba šaukštelis imbiero miltelių
žiupsnelis pipirų
4 riekelėmis pjaustytos morkos
4 riekelėmis pjaustyti saliero stiebai
2 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
1/2 puodelio jautienos sultinio arba vandens
1/3 puodelio sojos padažo
2 šaukštai kečupo
4 šaukšteliai pankolio sėklų
2 šaukšteliai gvazdikėlių (cielų :) )
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų (irgi cielų) arba daugiau – pagal skonį
1 cinamono lazdelė
1/4 puodelio miltų
3 šaukštai minkšto sviesto

Šonkaulius supjaustyti ir apkepinti arba 10 min apvirti nugraibant putas.

Keptuvėje apkepti svogūną, česnaką, imbierą ir pipirus, pilti į indą, kuriame troškinsime. Sudėti morkas, salierus, pomidorus, supilti sultinį ar vandenį, sojos padažą ir kečupą. Į merlės skiautelę surišti pankolio sėklas, gvazdikėlius, pipirus ir cinamoną, dėti ant daržovių. Sudėti šonkaulius, uždengti ir troškinti valandą ant mažos ugnies.

Sumaišyti miltus su minkštu sviestu, įmaišyti juos į troškinį, padidinti ugnį ir dar patroškinti keletą minučių kol viskas sutirštės.

Labai, beprotiškai skanu. Vyras sakė „maladec šeimininkė“, o dukrytė valgė tiek daug, kad jau nebepamenu kada ko nors tiek valgė :)

Skanaus!!!!


Komentarai (5)

  1. Anonymous says:

    liuks

    išbandžiau!!!! Labai, labai ir labai skanu! Vien kai aromatas pradėjo skleistis jau silpna net darėsi, o paragavus tai išvis super!

    • indre says:

      Re: liuks

      Džiaugiuosi, kad patiko!!! Tikrai vertas išbandyti troškinys. Ir ne tik išbandyti, bet ir gaminti dar ir dar :) Mūsų namuose dabar jis pats mėgstamiausias.

  2. K.P. says:

    Aš irgi labai giriu. Tobulas.

  3. pazuzu says:

    O is kur nuotraukoje atsirado bulves,juk aprasyme apie jas nei zodzio ;)
    Gaminsiu,susigundziau :)

Parašykite komentarą