Puode kepta kiauliena su baltu vynu, česnaku, pankoliu ir rozmarinu (pagal J. Oliver)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2009.10.14 15:46

Baltų lankų knygyne užmačiau J. Oliverio knygų anglų kalba išpardavimą. Kadangi knygos ir maisto ruošimas yra mano vienos iš didžiausių aistrų (o čia dar jos abi viename!), prisipirkau krūvą knygų. Vyras pamatęs tik palingavo galva ir paklausė: “Gaminsi?”. Kad labai nepyktų, jau rytojaus dieną išsiunčiau jam sms su sąrašu ko reikia nupirkti :)
Taigi…

1-1,5 kg kiaulienos nugarinės
druskos ir šviežiai maltų pipirų
šaukšto pankolio sėklų
2-3 dideli gabaliukai (“knob” – J.O.) sviesto
alyvuogių aliejaus
8 skiltelės česnako (su lukštu)
saujelė rozmarino
4 lauro lapeliai
pankolio šaknis (galima pakeisti svogūno galva, saliero gumbu)
pusė butelio Chardonnay vyno

Kiaulieną aprišti siūlu, padruskinti, papipirinti ir apvolioti pankolio sėklose. Į puodą įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pusę sviesto ir apkepinti mėsą iš visų pusių. Sumesti česnako skilteles (neluptas), rozmariną, lauro lapelius, supjaustytą pankolio šaknį, supilti vyną ir uždengti su sudrėkintu sviestiniu popieriumi. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Mėsai iškepus, ją išimti, į skystį įmesti likusį sviestą, išrankioti česnako lukštus, česnako skiltis sutraiškyti ir taip padaryti padažą.

Kvapas… skonis…. Niam :)

Puode kepta kiauliena su baltu vynu, česnaku, pankoliu ir rozmarinu (pagal J. Oliver) Puode kepta kiauliena su baltu vynu, česnaku, pankoliu ir rozmarinu (pagal J. Oliver)

Komentarai (2)

  1. Anonymous says:

    Aš irgi susigundžiau akcija ir nusipirkau keturias Oliverio knygas. Vyras tik pažiūrėjo, palingavo galva ir paklausė, kur dabar jas įkišiu ir ar vertėjo. Reiktų ir man jį pamaloninti kokiu patiekalu iš knygos, šis labai skaniai skamba ir jam tikrai patiktų.

    Skirmantė

  2. Marius says:

    Man Oliverio prie pietų stalo netrūksta, bet pripažinsiu, kad jis mane įkvepia pagalvoti ir pabandyti. Šis patiekalas man pavyko – norisi dar kartą jį pagaminti. Pavadinčiau tai maloniais pirmais žingsniais link padažų(gal prancūziškų) pasaulio.
    Ačiū už pasidalintą receptą.

Parašykite komentarą