Saldžiarūgštė kiauliena

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.5.3 17:06

Reikės:

450 gr liesos kiaulienos

šaukšto sauso šerio

šaukšto aliejaus

šaukštelio kario

1 išplakto kiaušinio

druskos pagal skonį

100 gr kukurūzų miltų

išspaustos česnako skiltelės

1/3 puodelio cukraus

50 gr kečupo

šaukštelio vyno acto

šaukštelio sezamo aliejaus

aliejaus virimui

Kiaulieną supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su šeriu, aliejumi, kariu, kiaušiniu ir trupučiu druskos. Į maišelį supilti miltus, sudėti mėsos gabalėlius ir sukratyti, kad lygiai pasidengtų. Labai gerai įkaitinti aliejų, sudėti mėsą (po kelis kubelius, ne iš karto viską, kad neatvėstų aliejus) ir kepti apie 3 minutes. Išimti iš keptuvės, nusausinti. Iš naujo įkaitinti aliejų, vėl sudėti mėsą ir  kepti dar porą minučių; išimti iš keptuvės ir nusausinti. Aliejų išpilti. Keptuvėje pakepinti česnaką, supilti cukrų, kečupą ir vyno actą, nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Užvirti, sudėti mėsą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti sezamo aliejų ir iš karto patiekti.

Skanaus!


Nėra komentarų

Parašykite komentarą