Saldžiųjų bulvių pyragas

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2009.1.18 21:06

Dvi nedideles saldžias bulves virti garuose kol suminkštės. Nulupti ir sutrinti. Įdėti du šaukštus sviesto, 2,5 šaukto cukraus, šaukštą pieno ir kiaušinio trynį (truputį trynio pasilikti aptepimui). Viską gerai išmaišyti, padalinti į 4 porcijas ir sudėti į skardines kepimo formeles. Likusią trynio dalį truputį atskiesti vandeniu ir aptepti “pyragėlius”. Kepti 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.


Komentarai (9)

  1. Anonymous says:

    :)

    Indre, kur perki saldžiąsias bulves? :)

  2. Anonymous says:

    rūtuliukas

    geras :) kaip tik norėjau klausti, kur tokių bulvikių rasti. Ieškosim :)

    o jos tokios natūraliai geltonos, ar nuo to kiaušinio trynio pageltonavo? niekada nesu mačius saldžių bulvių. Gėda.

    • indre says:

      Re: rūtuliukas

      Jos net ne geltonos, o ryškiai oranžinės :) Kaip morkos :)
      Šiaip kiek mačiau, tai būna ir ne tokios spalvos. Bet aš radau tik tokias. Odelė jų rožinė, kaip bulvių, o viduje – oranžinės :)

  3. Anonymous says:

    rūtuliukas

    taip taip, aš ir turėjau omeny oranžinės :) labai graži spalva. Bėgsiu ieškot ir aš jų.

  4. Anonymous says:

    :)

    o paprastos buvles netinka? :)

Parašykite komentarą