Senovinis veršienos troškinys

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.5.14 20:35

Receptas iš mano mylimiausio prancūzo – Žeraro Depardjė – receptų knygos… :)

1 kg veršienos (aš turėjau kumpį su kaulu, Ž.D. siūlo šoninę arba krūtininę) supjaustyti gabalais, sudėti į puodą su šaltu vandeniu ir virti 10 min nugraibant putas. Tada nuovirą išpilti, o į puodą su mėsa suberti 2 smulkintus svogūnus, 2 smulkintas morkas, įberti druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių – čiobrelių, petražolių, lauro lapelių. Įpilti vandens tiek, kad apsemtų mėsą ir daržoves ir virti 50 minučių.

Vištienos ar veršienos sultinyje išvirti ryžius.

Pakepinti smulkintų pievagrybių.

Padažui nedideliame puode ištirpinti 30 gr sviesto, į jį įmaišyti gerą šaukštą kukurūzų miltų ir pakaitinti kelias minutes. Po truputį pilti perkoštą sultinį kuriame troškinosi mėsa ir kaitinti pamažu maišant kol gausis vientisas tirštas padažas. Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti su kiaušinio tryniu išplaktus du šaukštelius riebios grietinės, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.

Na, ir viską gražiai patiekiame. Skanaus!


Komentarai (2)

  1. popas says:

    Skanu? Knygą kai varčiau, tai pamaniau kad ten truputis per sudėtingi ingridientai ir patiekalai :)

    • indre says:

      Suprantu, kad taip ir nenusipirkai tos knygos? :) Aš tai čiupau net nevarčius! Va ką daro meilė… :)))) O troškinukas visai skanus, mėsytė minkštutėlė, burnoje tirpstanti ir tikrai nieko sudėtingo :) Gal čia taip pasitaikė receptą išsirinkti…? Bandysiu ir kitus :)

Parašykite komentarą