Tortas Napoleonas

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.4.25 20:54

Kažkada pas popą užmačiau Napoleono receptą ir baisiai užsimaniau pabandyti, tik vis progos neradau. Bet Velykos juk puiki proga, ar ne? :) Taigi… Štai, ir mano Napoleonas :) Labai skanus ir visai nesudėtingas :) Rekomenduoju!

Tešlai:
400 g miltų
200 g svieto
150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Kremui:
500 ml pieno
1 vanilės ankšties
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g sviesto

Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

http://www.fitness-shop.lt/produktai/drivelan-ultra/
gauti malonumą nuo sekso!
http://www.fitness-shop.lt/produktai/drivelan-ultra/

 


Komentarai (13)

  1. Ieva says:

    Atrodo fantastiškai! Lakštai tokie plonyčiai, bet su daugybe sluoksniukų. Šiek tiek pavydžiu, nes man tokie dailūs nesigavo (prieš kokius metus dariau).
    Va, dabar norisi pabandyt dar kartą Napoleoną iškept.

  2. Zaneta says:

    Super receptukas. Rekomenduoju, pati dariau, labai patiko.

  3. jurga says:

    Laabuks, Indre
    is milijono Napoleono receptu:))) issirinkau Tavąjį ir viskas lyg gavosi ok – lakštai superiniai, kremukas klasiškas, bet finale (mano galva) tortas kaip reikalas nepermirksta:(( Na jo neiįmanoma pergnybti šakute .. Taigi, gal lakštai per stori:( – kokio storio tavieji? Ar kokios konsistencijos kremas turi buti? Kažkur darau klaidą ir nežinau kur, o Kaledos jau čia pat:)

    • Indrė says:

      Labas labas :)
      Malonu, kad randat, lankotės ir išbandot! :)
      O dėl torto… Nežinau dabar nė ką pasakyti – jau taip seniai tas tortas buvo :) Iš nuotraukos matosi, kad lakštai gan stori, o ir kremas ne iš skystųjų.
      Bet gal viskas yra taip, kaip ir turi būti? Juk parduotuviniai Napoleonai irgi tokie nepergnybiami būna, m? Visada atskiriu po vieną lakštelį ir valgau…
      Arba gal tiesiog reikia leisti ilgėliau pastovėti jam? Dienelę kitą…

      • Violeta says:

        Gal per storai iškočiojate,padalinusi į septynias dalis tešlą iškočioju iki kol ji tampa permatoma, subadau šakute, bandziau nebadyti, bet labai sunku sutepti, labai jau didelės pūslės.

    • Zaneta says:

      as dariau, lakstai man gavosi ploni ir permirke:)

  4. Indrė says:

    Noriu paklausti, kokio dydžio tortas gaunas? O jei kiekius per puse mažinti, ar gautųsi kažkas padoraus? :) (tortuką mažesnio skersmens darant). Ačiū.

    • Indrė says:

      Na, jei gerai pamenu, man gavosi kokių 20 cm skersmens ir 7 cm aukščio. Senokai dariau… Dabar net nepasakyčiau, ar iš viso kiekio, ar irgi iš pusės gaminau…

  5. Neringa says:

    Receptas superinis! Nors nesu sio torto gerbeja, bet gavosi tikrai neblogas. Tesla ideali, tik kremas man kaip tik gavosi skystokas. Gal reikejo ilgiau pakaitinti, kad dar patirstetu, bet jis puikiausiai isigere i lakstus, tad ir pergyventi nevertejo. Tik gal reikejo receptuke pamineti, kad lakstus pries dedant i orkaite reikia subadyti, nes issipucia dideles “pusles” ir jos po to sutrupa betepant kremu. O krema kaitinant reikia vis pamaisyti, nes man vos nesigavo kiausiniene ant puodo dugno gerai, kad dar laiku pastebejau :) O siaip viskas paprasta ir skanu!

  6. Violeta says:

    Šiuo receptu iškepiau jau 6 tortus, kiekvieną kartą eksperimentuoju ir viskas gaunasi gerai, tiesa į kremą dedu šiek tiek daugiau miltų ir sviesto. Miltų dėl to, kad jis būtų tirštesnis, nes sutepdama į kiekvieną sluosksnį vis ko nors įdedu, tai brendžio šlakelį, tai citrinos įspaudžiu, skonis labai geras, o sviestas na tiesiog tai napaleonas ir prašosi būti šiek tiek riebesnis, bet tai skonio reikalas, ačiū už tai kad pasidalinote puikiu receptu ir linkiu gerų skonių ir pojūčių mėgaujantis puikiais patiekalais.

  7. Gita says:

    Labai prastas receptas.is to kremo kazkokia tesla ir makalu=yne gavosi.tesla irgi kazkokia keista gavosi,viska perdariau pagal kita recepta is http://www.mamosreceptai.lt gavosi puikiai.

  8. rrr says:

    Labai skanu:)

  9. dalia says:

    Indre,tavo receptas puikus,greitas,lengvas ir gaminimo budas labai paprastas,tik viena detale -truksta spanguoliu,vaikysteje pagal uzsakyma mums viena moteriske darydavo su spanguolem,ar is uogienes isimtomis spanguoliu uogomis,dar tinka juodieji serbentai,skonis nerealus,vat butent ta rugstele ir suteikia Napoleonui nepakartojama skoni.
    Ir Aciu uz recepta,artimiausiu laiku bandysiu ir greiciausiai su juodaisiais serbentais:))

    fitness-shop.lt

Parašykite komentarą