Saldžiarūgštė kiauliena
Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.5.3 17:06

Reikės:
450 gr liesos kiaulienos
šaukšto sauso šerio
šaukšto aliejaus
šaukštelio kario
1 išplakto kiaušinio
druskos pagal skonį
100 gr kukurūzų miltų
išspaustos česnako skiltelės
1/3 puodelio cukraus
50 gr kečupo
šaukštelio vyno acto
šaukštelio sezamo aliejaus
aliejaus virimui
Kiaulieną supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su šeriu, aliejumi, kariu, kiaušiniu ir trupučiu druskos. Į maišelį supilti miltus, sudėti mėsos gabalėlius ir sukratyti, kad lygiai pasidengtų. Labai gerai įkaitinti aliejų, sudėti mėsą (po kelis kubelius, ne iš karto viską, kad neatvėstų aliejus) ir kepti apie 3 minutes. Išimti iš keptuvės, nusausinti. Iš naujo įkaitinti aliejų, vėl sudėti mėsą ir kepti dar porą minučių; išimti iš keptuvės ir nusausinti. Aliejų išpilti. Keptuvėje pakepinti česnaką, supilti cukrų, kečupą ir vyno actą, nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Užvirti, sudėti mėsą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti sezamo aliejų ir iš karto patiekti.
Skanaus!
