Virtuvė

Saldžiarūgštė kiauliena

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.5.3 17:06

Reikės:

450 gr liesos kiaulienos

šaukšto sauso šerio

šaukšto aliejaus

šaukštelio kario

1 išplakto kiaušinio

druskos pagal skonį

100 gr kukurūzų miltų

išspaustos česnako skiltelės

1/3 puodelio cukraus

50 gr kečupo

šaukštelio vyno acto

šaukštelio sezamo aliejaus

aliejaus virimui

Kankusta Duo
Poznejte novou metodu...
https://kankusta-duo.com/cz/

 

Kiaulieną supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su šeriu, aliejumi, kariu, kiaušiniu ir trupučiu druskos. Į maišelį supilti miltus, sudėti mėsos gabalėlius ir sukratyti, kad lygiai pasidengtų. Labai gerai įkaitinti aliejų, sudėti mėsą (po kelis kubelius, ne iš karto viską, kad neatvėstų aliejus) ir kepti apie 3 minutes. Išimti iš keptuvės, nusausinti. Iš naujo įkaitinti aliejų, vėl sudėti mėsą ir  kepti dar porą minučių; išimti iš keptuvės ir nusausinti. Aliejų išpilti. Keptuvėje pakepinti česnaką, supilti cukrų, kečupą ir vyno actą, nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Užvirti, sudėti mėsą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti sezamo aliejų ir iš karto patiekti.

Skanaus!

Saldžiarūgštė kiauliena

Tortas Napoleonas

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.4.25 20:54

Kažkada pas popą užmačiau Napoleono receptą ir baisiai užsimaniau pabandyti, tik vis progos neradau. Bet Velykos juk puiki proga, ar ne? :) Taigi… Štai, ir mano Napoleonas :) Labai skanus ir visai nesudėtingas :) Rekomenduoju!

Tešlai:
400 g miltų
200 g svieto
150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Kremui:
500 ml pieno
1 vanilės ankšties
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g sviesto

Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

Putpelės keptos su vynuogėmis

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.4.2 23:11

Reikės:

4 putpelių

2 šaukštų aliejaus

30 gr sviesto

druskos ir pipirų

4 cm šviežio imbiero gabalėlio

2 česnako skiltelių

250 gr besėklių žalių vynuogių

Vynuoges nuplauti, nusausinti, sudėti į nedidelį puodą, įpilti pusę aliejaus, padruskinti ir virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių karts nuo karto pamaišant.

Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų su sviestu ir iš visų pusių gražiai apkepinti putpeles (užtruks apie 8-10 minučių), pabarsčius druska ir pipirais ir apšlaksčius išspaustomis imbiero sultimis (česnakų spaudyklės pagalba). Baigiant užspausti česnaką ir dar vos vos pakepinti, kol jis pradės keisti spalvą.  Supilti iš puodelio vynuoges ir patroškinti viską apie 10 minučių kol putpelės bus gatavos.

Skanaus :)

Putpelės su vynuogėmis

pagal Claudia Roden

Ožkienos šonkauliai su bulvėmis

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.4.2 22:55

Reikės:

700 gr ožkienos šonkaulių

1 citrinos žievelės ir sulčių

0,5 puodelio alyvuogių aliejaus

1 rozmarino šakelės (arba šaukštelio džiovinto rozmarino (miltelių))

išspaustos česnako skiltelės

druskos ir pipirų

Bulvėms: šlakelio aliejaus, šaukštelio druskos ir po pusę šaukštelio pipirų, džiovintų krapų, maltos kalendros.

Viską, išskyrus druską ir pipirus, sumaišyti dubenyje, sudėti šonkaulius ir palikti marinuotis apie 3 valandas. Nuimti rozmarino šakeles, pabarstyti druska ir pipirais ir iškepti orkaitėje.

Bulves supjaustyti plonomis riekelėmis ir apvoliojus aliejaus ir prieskonių mišinyje kepti kartu su šonkauliais.

Aš kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Šonkauliams užteko, o pernykštėms bulvėms nelabai. Reiktų arba ilgiau kepti, arba dar ploniau supjaustyti… O šiaip – labai skanu :)

Ožkienos šonkauliai

Ožkienos sriuba

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.4.2 22:44

Reikės:

mėsos sultinio, likusio nuo ožkienos kepsnio (aš kartu dar viriau ir kitką, kas “neįsipaišė” į jokį kitą patiekalą – kaklą, šiek tiek stuburo kauliukų; verdame valandą, su dviem šaukštais druskos, paskui sultinį perkošiam)

1 puodelio rudųjų ryžių

2-3 kiaušinių

0,5 citrinos sulčių

Taigi, išsiverdame sultinį, perkošiame į švarų puodą ir vėl statome ant ugnies. Sultinio turi būti apie 6 puodeliai, jei neužtenka – įpilame vandens. Jei turim kauliukų (kaip minėjau – atliekamų, skirtų būtent sriubai), sudedame juos. Kai sultinys vėl užverda, supilame ryžius ir verdame, kol jie išvirs. Dubenėlyje išplakame kiaušinius ir po truputį maišydami supilame citrinos sultis (čia reiktų apsispręsti dėl sulčių kiekio… Originaliame recepte buvo parašyta 2 citrinų sultys, bet tiek tikrai per daug rūgštu, man užtektų 0,5 citrinos…). Kai ryžiai išverda, nukeliame nuo ugnies. Samteliu pasemiame šiek tiek skystimo ir maišydami įpilame į kiaušinio plakinį. O tada visą tą plakinį, vėlgi maišant, pilame atgal į sriubą. Gerai išmaišome ir iš karto patiekiame. Skanaus :)

Ožkienos sriuba

Ožkiena su pomidorais, kepta orkaitėje

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.30 20:41

Fantastiško skonio patiekalas! Labai rekomenduoju! Ir, manau, su tuo sutiks visi ragavę :)

Reikės:

2 ožiuko kojų (arba 1-1,5 kg ožkienos, supjaustytos dideliais gabalais)
1 kg prinokusių pomidorų
3/4 puodelio alyvuogių aliejaus
poros šaukštų rupios jūros druskos
pipirų pagal skonį

Kojas sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu, suberti druską ir virti 30 min. (sultinio neišpilti – jo dar prireiks). Išgreibti, dėti į kepimo skardą, pabarstyti pipirais, apdėlioti pomidorų griežinėliais (juos irgi pabarstyti pipirais ir šiek tiek druska), apšlakstyti aliejumi. Į skardą įpilti 2 puodelius mėsos nuoviro. Kepti apie valandą 180-190 laipsnių orkaitėje. Prieš išimdami, patikrinkite, ar mėsa gerai iškepusi – jei koks senesnis ožys, tai gali ir ilgiau prireikti kepti. Mums – užteko sočiai. Viskas! Neprarykit liežuvio! :)

P.S. likusį sultinuką naudosime sriubai.

Ožkiena su pomidorais 1 Ožkiena su pomidorais 2

Katsika kokkinisth – Graikiškas ožkienos troškinys

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.29 23:13

Ar esate ragavę ožkienos? Tikras maistas ir vėl mane sugundė savo pasiūlymu :) Šį kartą ne tokiu ekstremaliu, bet vis tiek man ir, manau, daugeliui visų mūsų – tai pakankama egzotika. Taigis… turiu šaldytuve pusę ožiuko, iš kurios išeis kokie 4 patiekalai. Pirmasis – jūsų dėmesiui jau šį vakarą. Labai labai skanus troškinukas su raudonu padažu, makaronais ir ožkos sūriu. (Ačiū Aistei už pagalbą ieškant ir verčiant receptą iš graikų kalbos :) )
Reikės:
1 kg ožkienos
1 kg pomidorų
1 susmulkinto svogūno
1 puodelio vyno
makaronų (galima spagečių, ar kokių stambesnių, ar šiaip kokių turite ar mėgstate)
0,5 puodelio alyvuogių aliejaus
poros lauro lapelių
druskos, pipirų ir cinamono – pagal skonį
ožkos sūrio

Mėsytę supjaustyti pageidaujamo dydžio gabalais, dėti į verdantį vandenį ir virti 1 valandą. Išvirus išgriebti, susidariusį sultinį nukošti ir jame vėliau (baigiant troškinti troškinį) išvirti makaronus.  Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus. Kai gražiai pagels, sudėti ir truputį pakepinti mėsytę. Užpilti vynu (naudojau raudoną, pusiau saldų). Viską perpilti į puodą, kuriame virs troškinys, supilti blenderiu sutrintus pomidorus, sudėti prieskonius ir palikti troškintis dar 1 valandą. Makaronus išvirti sultinyje, dėti į lėkštę. Dėti troškinio ir pabarstyti trupintu ožkos sūriu.

Labai labai skanu. O mėsytė tokia minkšta ir trapi, tiesiog burnoje tirpstanti…. Dar niekad nieko panašaus nebuvau valgiusi!

Jaučio džiaugsmai (2)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.24 11:55

Na, štai – mūsų visų džiaugsmui ( :) ) – antroji jaučio džiaugsmų dalis :) Šį kartą gaminsime apvaliuosius :)

Reikės:

2 jaučio sėklidžių

2 šaukštų baltojo vyno acto

šaukštelio druskos

riekės svogūno

lauro lapo

1 kiaušinio (išplakto su šaukšteliu vandens)

pusės puodelio džiūvėsėlių

pusės šaukštelio druskos

ketvirčio šaukštelio maltų kajeno pipirų

ketvirčio šaukštelio čiobrelio

aliejaus kepimui (0,5 cm keptuvės)

citrinos

https://bioveliss-tabs.com/Nuo sėklidžių nulupti apvalkalus (visus :) aš kažkaip išsidūriau, nulupau vieną sluoksnį ir patenkinta įmečiau į puodą virti. Bet tiesą sakant, nieko blogo ir taip, nes po kokios minutės jos pačios išsinėrė iš visų nereikalingų sluoksnių). Puode užvirti vandenį su actu, druska, svogūnu ir lauro lapu. Sudėti sėklides ir virti 10 minučių, išgreibti ir nusausinti. Supjaustyti pusės cm storio riekelėmis. Džiūvėsėlius sumaišyti su prieskoniais, kiaušinį išplakti su vandeniu. Aliejų įkaitinti iki 180 laipsnių (kol pasidarys “gyvas”). Mirkyti riekeles į kiaušinio plakinį, volioti džiūvėsėliuose ir apkepti iš abiejų pusių. Patiekti iš karto su citrinos skiltelėmis.

Skanaus :)

pagal www.food.com

Jaučio džiaugsmai (1)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.3.23 09:53

Nesugalvoju, nė kaip čia pradėti šitą įrašą… :)

Žodžiu, kaip jau žinote, esu “Tikro maisto” gerbėja. Dažnai perku iš jų produktus savo kiniškiems ir japoniškiems patiekalams. O jie, šelmiai, įviliojo mane į pinkles – pasiūlė tokį dalyką, kurio nesugebėjau atsisakyti :) Na, juk ne kiekvieną dieną pasitaiko nemokamai gauti ką tik paskersto ekologiškai auginto jaučio lytinius organus, ar ne? :)

Taigi, šiandien dalinuosi pirmojo patiekalo receptu (o kaip suprantate iš pavadinimo – ne vienintelio) :)

Reikės:

400 gramų jaučio ilgojo džiaugsmo :)
3 šaukštų aliejaus
1 didelio smullkinto svogūno
2 smulkintų česnako skiltelių
1 šaukštelio šviežiai sugrūstų kalendros grūdelio
1 šaukštelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Pagrindinį ingredientą švariai nuplauti. Iki pusės įpjauti peiliu išilgai ir labai labai gerai išplauti iš vidaus. Dėti į puodą, užpilti vandeniu ir užvirinti. Nugraibyti putas ir virti apie 10 minučių, paskui vandenį nupilti. Nusausinti ir supjaustyti riekelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, česnaką ir kalendrą ir pakepinti kol svogūnas gražiai pagels. Sudėti mėsą ir dar kelias minutes pakepinti. Perkelti viską į puodą, įberti druskos, pipirų ir vandens tiek, kad viską apsemntų. Užvirti, sumažinti ugnį ir troškinti apie 2 valandas, retkarčiais pamaišant ir įpilant vandens, jei trūksta.

Gero apetito! :)

pagal www.bertc.com

 

P.S. Nors daugelio toks patiekalas laikomas afrodiziaku ir noriai valgomas, mano vyras sutiko paragauti tik vieną kąsnelį. Sakė: “Skoniui priekaištų neturiu, bet iš vyriško solidarumo daugiau nevalgysiu”. :)

Gimtadienio tortas (sluoksniuotas medaus tortas)

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2011.2.26 23:38

Reikės:

Tešlai:

3 kiaušinių

3 didelių šaukstų medaus

100 gr kepinių margarino,

1 puodelio cukraus

3 šaukstelių sodos (nugesintos actu)

5 puodelių miltų (po to minkant žiūrėti pagal tešlą ir pridėti, jei trūksta)

Į puodą su verdančiu vandeniu įstatyti dubenį ir jame ištirpinti margariną. Įmaišyti medų ir cukrų. Iškėlus iš puodo šiek tiek masę pravėsinti ir įmušti kiaušinius, supilti nugesintą sodą, gerai išmaišyti. Po truputį supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi nelipti prie rankų ir pastatyta ant stalo nekeisti formos.  Tešlą padalyti į norimą kiekį lygių dalių (aš dalinau į 10 ir kočiojau 28 cm skersmens blynus) ir iškočioti (geriausia kočioti šiltą). Apipjaustyti kraštelius galima prieš kepant (nepamiršti kad reikės trupinukų tortui apibarstyti!) arba tik ištraukus iš orkaitės. Kepti 250 laipsnių orkaitėje apie 5 min.

Kremui:

1800 ml 36 % riebumo grietinėlės (pvz., Žemaitijos pieno)

1 puodelio cukraus (ar kiek mažiau – pagal skonį)

citrinos sulčių pagal skonį

Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu kartu su cukrumi ir citrinos sultimis iki standžios masės. Negailint tepti iškeptus lakštus, torto viršų ir šonus. Susimalti trupinukus ir atlikusių kraštelių, apibarstyti jais torto viršų ir šonus. Papuošti pagal norus ir fantaziją.

http://www.fitness-shop.lt/produktai/drivelan-ultra/
gauti malonumą nuo sekso!
http://www.fitness-shop.lt/produktai/drivelan-ultra/

 

pagal SM