Yoğurt Tatlisi – Turkiškas jogurto pyragas

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.6.17 22:42

Lengvutis, rūgštokas pyragas, kurio norisi dar ir dar. O pagardinus saldžiu apelsininiu sirupu – tiesiog… turkiškas :)

Pyragui reikės:
4 didelių kiaušinių (trynius ir baltymus atskirti)
1/2 puodelio cukraus
3 šaukštų miltų
1 2/3 puodelio graikiško arba turkiško jogurto
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė

Apelsininiam sirupui reikės:
2/3 puodelio vandens
1 1/4 puodelio cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
1 apelsino tarkuota žievelė

Trynius išplakti su cukrumi iki baltos kreminės masės. Įmaišyti miltus, jogurtą, citrinos sultis ir žievelę. Standžiai išplakti baltymus ir įmaišyti į jogurto masę. Pilti į sviestu išteptą apvalią formą ir kepti 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Kepant pyragas labai iškyla, o paskui susileidžia.

Patiekti galima šiltą arba šaltą. Be sirupo arba su.

Sirupui visus produktus supilti į nedidelį puodą, užvirti ir pavirinti 3-5 minutes, atvėsinti kambario temperatūroje ir padėti į šaldytuvą, kad atšaltų.

Skanaus!

pagal Claudia Roden


Komentarai (3)

  1. klaustux says:

    Turkiškai graikiškas jogurtas skirias kuo nors nuo įprastinio?

Parašykite komentarą