Žaliosios arbatos „čyzkeikas“

Parašė:Indrė | Paskelbta: 2010.7.19 10:59

Sūrio pyragai nėra tradicinis patiekalas Japonijoje, tačiau dabar visų labai mėgstamas. Šis – labai lengvas, gaivus ir skanus. Arbata jaučiasi labai saikingai, tad jei mėgstat ryškesnį skonį, reikės jos dėti daugiau.
Reikės:
6 želatinos lapelių ir 1/4 puodelio vandens jai ištirpinti
170 gr rikotos/maskarponės (aš vėl naudojau savos gamybos)
1/3 puodelio natūralaus jogurto be priedų
1/4 puodelio cukraus
1/4 puodelio riebios grietinėlės
1 šaukšto žaliosios arbatos miltelių ir 3 šaukštų šilto vandens jai ištirpinti
Pagrindui: pakelio sutrupintų sausainių, 3-4 šaukštų sviesto, 1 šaukšto cukraus

Sausainių trupinius sumaišyti su sviestu ir cukrum, iškloti skardos (apie 20 cm skersmens) dugną ir dėti į šaldytuvą. Sūrį sumaišyti su cukrum, jogurtu ir grietinėle, įmaišyti arbatą. Želatiną ištirpinti ir įmaišyti į sūrio masę. Viską užpilti ant pagrindo ir padėti į šaldytuvą porai valandų.


Nėra komentarų

Parašykite komentarą